Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Η λογική Ζαρντίμ για τους γκολκίπερ



Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έχει τους λόγους του που έχει αποφασίσει ο Ρόι Κάρολ να παίζει στο πρωτάθλημα και ο Μπάλας Μέγιερι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το gazzetta.gr αναλύει.



Σίγουρα δεν είναι ότι πιο σύνηθες για μία ομάδα να έχει δύο γκολκίπερ που να αγωνίζονται βασικοί σε δύο διαφορετικές διοργανώσεις. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού όμως έχει αποφασίσει ο Ρόι Κάρολ να είναι στο αρχικό σχήμα της ομάδας στα παιχνίδια πρωταθλήματος και ο Μπάλας Μέγιερι σε εκείνα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από την μία ποντάρει στην εμπειρία και την ποιότητα του Κάρολ. Ξέρει όμως ότι η ηλικία του Βορεϊοιρλανδού και οι αντοχές του δεν είναι τέτοιες ώστε να μπορεί να ανταπεξέρχεται στην τόσο μεγάλη πίεση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η ηλικία του Κάρολ είναι εκείνη που διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο σε αυτήν την απόφαση.

Από την άλλη υπάρχει ο Μέγιερι. Ο Ούγγρος πορτιέρε είναι σαφώς πιο νέος σε ηλικία. Έχει ταλέντο, ικανότητες αλλά σαφώς πιο καλή φυσική κατάσταση και ρεφλέξ. Γι' αυτό προτιμάται από τον Λεονάρντο Ζαρντίμ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι μέχρι νεωτέρας οι δύο αυτοί τερματοφύλακες θα μοιράζονται σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Εκτός των άλλων με την παραπάνω απόφαση ο Ζαρντίμ θα έχει σε αγωνιστική εγρήγορση και τους δύο τερματοφύλακες. Θα τους δίνει χρόνο συμμετοχής και μέσω αυτής της διαδικασίας θα προσφέρουν αμφότεροι και θα βελτιώνονται μέσα από την δουλειά και τους αγώνες που θα παίζουν.

Άλλωστε είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί ότι οι δύο παίκτες έχουν άριστες σχέσεις. Ο Κάρολ συμβουλεύει πολλές φορές τον Μέγιερι, ο οποίος εκτιμά σε μεγάλο βαθμό τον έμπειρο τερματοφύλακα. Είναι πολύ βασικό ότι υπάρχει τόσο καλή επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου